Vitec kjøper det svenske programvareselskapet Unikum Datasystem AB

04.01.2021

Vitec Software Group AB (publ) forsterker sin nordiske posisjon ytterligere innenfor vertikal programvare, ved å kjøpe samtlige aksjer i det svenske programvareselskapet Unikum Datasystem AB den 4. januar. Selskapet omsatte for 102 MSEK for regnskapsåret 2019, med justert EBITDA-resultat på 42 MSEK.

Unikum Datasystem AB leverer programvaren Pyramid Business Studio som er et komplett forretnings- og operativsystem for små og mellomstore selskaper. Systemet håndterer prosjektledelse, fakturering, kundebehandling og e-handel. 

Systemet består av en rekke uavhengige moduler som kan knyttes sammen til en komplett løsning basert på kundens behov. 6 500 selskaper benytter i dag Pyramid, der flertallet er aktive kunder innen handel og industri i Sverige.  

Betaling for oppkjøpet skjer kontant, og med en konvertibel med avvikelse fra dagens aksjonærenes forkjøpsrett, i samsvar med fullmakt fra generalforsamlingen den 23.juni 2020. Konvertibelens løpetid er 36 måneder som ved full konvertering gir en utvanning av kapitalen på 0,1%. Oppkjøpet forventes å direkte resultere i økning av resultat per aksje for Vitec. Konsolidering skjer fra oppkjøpsdato.

– Unikum er et lønnsomt og veldrevet selskap med en virksomhet som passer bra inn i vår forretningsmodell og selskapskultur. Vi kjøper selskaper for å beholde dem i konsernet, derfor er vi ekstremt nøye med oppkjøpskriteriene. I dag ønsker vi 90 nye ansatte hjertelig velkommen, sier Lars Stenlund, administrerende direktør i Vitec Software Group AB.

Unikum ble grunnlagt i 1982 og har base i Lund, i Sverige.

– Det er veldig positivt for våre kunder, forhandlere og ansatte med Vitec som ny eier av selskapet. De har en sterk posisjon i Norden og har lang erfaring og bred kompetanse innen vertikal programvare. For oss er det avgjørende å ha en langsiktig eier som er forpliktet til den videre utviklingen av selskapet, sier Lars Lindskog, administrerende direktør i Unikum datasystem AB.

Stratema var rådgivere for Vitec Software Group AB.

Les pressemelding fra Vitec (engelsk)

Vitec kjøper Unikum Datasystem AB
Vitec kjøper Unikum Datasystem AB
Stratema var rådgivere for Vitec Software Group AB
Vitec kjøper Unikum Datasystem AB
TMT
2021
For mer informasjon kontakt
Skriv ut